Primer II

Ocenite ovaj ─Źlanak
(4 glasova)

I.J., star 29 godina, pravnik po struci,  javlja se terapeutu zbog izra┼żenog znojenja u odre─Ĺenim situacijama, straha od ulaska u gradski prevoz i nelagode koja se javlja kada je u grupi ljudi. Navodi da ima nelagodu kada se mimoi─Ĺe sa ve─çim i ja─Źim muškarcem od sebe na ulici i da ne voli da ide u teretanu.

U toku analize ┼żivotnog skripta pojavljuje se podatak da je u toku odrastanja agresivnost smatrana za nepo┼żeljnu osobinu od strane majke. Klijent je to do┼żiveo kao ranu zabranu na do┼żivljaj i ispoljavanje agresivnosti.

U toku terapijskog procesa, klijentu je data dozvola da do┼żivi i ispolji agresiju koju u sebi ose─ça. Nakon kra─çeg vremena, znojenje je prestalo, vo┼żnja gradskim prevozom je postala interesantna, a u jednoj situaciji je samoinicijativno preuzeo da vodi sastanak u

 
I dalje od toga, promenio se odnos sa okolinom. Navodi da je okolina po─Źela da ga do┼żivljava druga─Źije, odlu─Źnije i ─Źvrš─çe. Naravno, promene su bile najuo─Źljivije u odnosu sa devojkom, koja je bila smirenija i zadovoljnija jer se ose─çala sigurnije pored muškarca koji sme da upotrebi svoju agresivnost ako je to potrebno.

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Pitajte psihoterapeuta

Anketa

Da li ste bili na psihoterapiji?

Prijavite se na našu e-mail listu da biste dobili obavestenja o novim tekstovima: